Premierul britanic Theresa May urmează să le trimită miercuri o scrisoare partenerilor săi europeni, prin care să ceară o amânare scurtă a date Brexitului, potrivit Sky News, care citează o sursă guvernamentală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Data divorţului între Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) a fost stabilită la 29 martie, la miezul nopţii (ora Bruxellesului), însă, cu nouă zile înaintea Brexitului, şefa Guvernului britanic nu a reuşit să obţină ratificarea acordului retragerii în Camera Comunelor.

Cerearea unei amânări de scurtă durată are ca scop să permită Marii Britanii să nu participe la alegerile europene, în mai.

Odată depusă cererea lui May, Cei 27, care se reunesc joi şi vineri într-un Consiliu European, urmează să decidă dacă acordă sau nu o amânare.

Euroenii au anunţat marţi că ei doresc ca Londra să justifice clar motivele unei amânări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.