Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a declarat în timpul unei vizite în Libia că a propus înfiinţarea unor centre de primire a migranţilor la graniţa de sud a ţării pentru a putea micşora valul de imigranţi care se îndreaptă spre Italia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvini nu a precizat unde ar urma,  exact, să fie localizate aceste centre.

„Centre de primire şi identificare ar trebui să fie înfiinţate în sudul Libiei”, a declarat el după ce s-a întâlnit cu omologul său din Libia, Abdulsalam Ashour şi CU prim-ministrul adjunct Ahmed Maiteeg la Tripoli.

Salvini a adăugat că centrele ar lua din presiunea pusă pe Libia şi Italia. El nu a oferit detalii, însă centrele ar putea fi o modalitate de a gestiona cererile de azil în afara Uniunii Europene pentru ca cei care sunt respinşi să fie trimişi rapid înapoi.

Ministrul de Interne italian a mulţumit gărzii de coastă din Libia pentru „treaba excelentă” făcută atunci când a salvat şi a interceptat migranţii şi a adăugat că cele două ţări „s-au înţeles în totalitate” în privinţa imigraţiei.

Totuşi, Maiteeg a declarat că, deşi Libia este pregătită să gestioneze problema migraţiei, „respingem clar înfiinţarea unor tabere de migranţi în Libia”.

De asemenea, Salvini a declarat că italienii s-au săturat ca celelalte ţări UE să nu fie dispuse să îşi asume responsabilitatea pentru imigranţii care ajung în blocul european prin Italia. El a promis că nu va mai oferi acces navelor deţinute de ONG-uri, cu migranţi la bord, în porturile din Italia.

„Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că autorităţile libiene sunt cele care patrulează apele Libiei şi vom bloca accesul organizaţiilor care vor să ia locul guvernelor şi de fapt ajută infractorii şi traficanţii de carne vie. Problemele Libie trebuie rezolvate în Libia şi nu în alte capitale europene”, a declarat Salvini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.