Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a acuzat Uniunea Europeană că încearcă să păcălească Marea Britanie şi să o îndepărteze de Brexitul votat de cetăţeni, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu există obiectivitate sau bunăvoinţă din partea Uniunii Europene”, a afirmat Salvini într-un interviu pentru Sunday Times.

„Experienţa mea cu Parlamentul European îmi spune că trebuie să te impui, altfel te vor păcăli”, a adăugat el.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019 iar prim-ministrul britanic, Theresa May, are dificultăţi în a ajunge la un acord pe termen lung privind piaţa de schimb cu blocul european.

Salvini i-a transmis lui May să rămână fidelă principiilor sale şi să fie pregătită să părăsească UE fără niciun acord.

„Privind unele principii, este bine să nu fii flexibil şi să nu dai înapoi”, a afirmat Salvini.

Sunday Times a citat o sursă anonimă din guvern care ar fi afirmat că armata britanică este pregătită să livreze mâncare şi medicamente dacă vor exista întârzieri după Brexit.

În această privinţă, Salvini a declarat: „Există multe lucruri planificate pentru situaţia în care nu se va ajunge la niciun acord. Acest lucru înseamnă să fii realist”.

Atitudinea ostilă a lui Salvini faţă de UE nu este ceva nou, el declarând că moneda euro este de vină pentru criza economică din Italia şi că se aşteaptă ca euro să se prăbuşească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.