Candidatul SPD, Martin Schulz, a lansat duminică după-amiază critici dure la adresa cancelarului german, susţinând că Angela Merkel nu s-a dovedit prea dură cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cancelarul german a îndrăznit din când în când să intre în conflict cu preşedintele american. Până acum, ea s-a rezumat la abstract. Uneori, poţi să-i răspunzi unui preşedinte cu un nu vehement. I-aş putea spune lui Trump: Argumentul tău pentru o înarmare militară, care nu este justificată de nimic, nu este şi al nostru”, a declarat Schulz.

Martin Schulz este candidatul proprus de către social-democraţii germani pentru poziţia de cancelar al Germaniei.

Însă, entuziasmul iniţial pentru candidatura lui Schulz, care a condus timp de cinci ani Parlamentul European, s-a stins în ultimele luni printre alegătorii din Germania.

Schulz a explicat că aceste critici nu o vizează doar pe Merkel, dar şi pe toţi liderii care vor participa la summitul G20 de la Hamburg.

”Summitul G20 va fi o ocazie pentru declaraţii neobligatorii. Guvernele democratice ar trebui să se întrebe dacă vor să semneze acorduri de consens cu autocraţi. În schimb, ele ar putea să se delimiteze în ceea ce priveşte protejarea mediului, migraţie şi politici de dezvoltare”, a declarat Schulz.

De asemenea, candidatul social-democrat s-a întrebat dacă ţările democratice pot să accepte concesii cu Trump, Erdogan sau Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.