Socialistul Martin Schulz l-a criticat dur miercuri dimineaţă pe preşedintele Donald Trump, susţinând că politicile acestuia sunt ”ne-americane” şi a avertizat împotriva ridicării sancţiunilor economice impuse Rusiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este ne-american ceea ce face în acest moment Donald Trump. Dacă Trump conduce acum o bilă de demolare prin valorile noastre, atunci eu îi voi spune din poziţia de cancelar că asta nu este politica Germaniei sau Europei”, a declarat Schulz.

Acestea sunt cele mai dure comentarii lansate de politicianul german împotriva administraţiie Trump, după ce a fost nominalizat de liderii SPD drept candidat pentru poziţia de cancelar al Germaniei.

Socialistul german a susţinut că europenii trebuie să-şi apere valorile liberale în societatea contemporană.

Martin Schulz a avertizat că sancţiunile economice împotriva ruşilor nu pot fi ridicate înainte de implementarea completă a termenilor acordului de la Minsk.

”Atât timp cât nu este implementat în mod complet acordul de pace de la Minsk, aceste sancţiuni nu pot fi ridicate. Trebuie să-i spunem foarte clar lui Putin că Rusia este obligată să respecte şi să apere legislaţia internaţională”, a precizat candidatul SPD.

Aceste comentarii oferă mai multă claritate cu privire la poziţia candidatului social-democrat vizavi de Rusia, după ce o parte din liderii SPD au susţinut o ridicare parţială a sancţiunilor economice impuse Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.