Jurnaliştii Der Spiegel au anunţat vineri dimineaţă că actualul preşedinte al Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a renunţat la ideea de a candida din partea social-democraţilor pentru poziţia de cancelar al Germaniei. Schulz a explicat la finele lunii noiembrie că nu va candida pentru un nou mandat la conducerea Parlamentului European, tocmai pentru că vrea să se întoarcă la politica germană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia lui Schulz îi va permite preşedintelui social-democraţilor Sigmar Gabriel să se înscrie în luptă împotriva Angelei Merkel, care încearcă să obţină un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei.

Germanii vor organiza în septembrie 2017 alegeri parlamentare.

Presa germană a relatat că Martin Schulz era favorit pentru poziţia de candidat al SPD, în special după ce acesta a anunţat că se va retrage din politica de la Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.