American Airlines, Delta Air Lines şi United Airlines au transmis joi că, în curând, vor impune o nouă măsură de siguranţă - vor cere tuturor pasagerilor să îşi acopere feţele în timpul zborurilor, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ele vor urma exemplul JetBlue Airways, care a anunţat săptămâna aceasta că din 4 mai va cere pasagerilor să poarte măşti.

„Să îţi acoperi faţa nu înseamnă neapărat să te aperi pe tine, ci şi pe cei din jur. Aceasta este noua etichetă de zbor”, a spus Joanna Geraghty, preşedinta JetBlue.

Atât companiile aeriene mici, cât şi cele mari încearcă să găsească variante pentru a respecta recomandările de distanţare socială făcute de autorităţi din cauza pandemiei.

În prezent, traficul aerian este cu 95% mai scăzut decât faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar majoritatea zborurilor din SUA sunt efectuate cu foarte puţini pasageri. În medie, un zbor intern are 17 pasageri la bord.

Joi, Frontier Airlines a transmis că va pune în aplicare măsura începând cu 8 mai. Delta şi United au anunţat că vor cere purtarea de măşti începând de luni.

Aceeaşi măsură va fi implementată din 4 mai şi de lanţul de supermarketuri CostCo.

În Statele Unite, din peste 6,2 milioane de teste efectuate, au fost depistate 1,06 milioane de infecţii, potrivit datelor Johns Hopkins University. Peste 63.800 de oameni au murit din cauza Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.