Marianne Williamson, autoarea unor cărţi de succes despre spiritualitate şi bunăstare, a anunţat, sâmbătă, că va candida pentru funcţia de preşedinte al SUA în 2024, la patru ani după ce nu a reuşit să treacă de cursa internă a democraţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această femeie de 70 de ani, uneori descrisă drept „guru de către Oprah Winfrey”, este prima care s-a lansat oficial în tabăra democrată, care încă aşteaptă deciizia preşedintelui Joe Biden.

La 80 de ani, Biden susţine că are „intenţia” de a candida pentru un al doilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă intrarea în campanie. Într-un discurs de extremă stânga rostit susţinătorilor săi adunaţi la Washington, Marianne Williamson nu l-a citat pe Joe Biden, ci a denunţat un sistem politic „rezistent la schimbare”, „corupt” de marile companii.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"O singură persoană nu va putea rezolva toate problemele (...) nici măcar un preşedinte. Dar un preşedinte care spune lucrurilor pe nume ar face foarte bine”, a spus ea. „Slujba noastră este să creăm o viziune a dreptăţii şi a iubirii atât de puternică încât să depăşească forţele urii, nedreptăţii şi fricii”.

După ce a scris „A Return to Love”, un bestseller lansat în 1992, Marianne Williamson a fost adesea invitată în emisiunile lui Oprah Winfrey pentru a oferi sfaturi de dezvoltare personală. În urmă cu patru ani, această femeie excentrică, cu o voce gravă, a mai concurat deja cu Joe Biden, precum şi pe alţi douăzeci de candidaţi la nominalizarea Partidului Democrat.

În timpul primelor dezbateri, a fost remarcată prin discursuri lirice asupra puterii „iubirii”, denunţând „forţa psihică întunecată” a lui Donald Trump. Dar ea nu a reuşit să crească în sondaje, rămânănd la 0,3% din intenţiile de vot şi s-a retras.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.