Marianne Williamson, autoarea unor cărţi de succes despre spiritualitate şi bunăstare, a anunţat, sâmbătă, că va candida pentru funcţia de preşedinte al SUA în 2024, la patru ani după ce nu a reuşit să treacă de cursa internă a democraţilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această femeie de 70 de ani, uneori descrisă drept „guru de către Oprah Winfrey”, este prima care s-a lansat oficial în tabăra democrată, care încă aşteaptă deciizia preşedintelui Joe Biden.

La 80 de ani, Biden susţine că are „intenţia” de a candida pentru un al doilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă intrarea în campanie. Într-un discurs de extremă stânga rostit susţinătorilor săi adunaţi la Washington, Marianne Williamson nu l-a citat pe Joe Biden, ci a denunţat un sistem politic „rezistent la schimbare”, „corupt” de marile companii.

"O singură persoană nu va putea rezolva toate problemele (...) nici măcar un preşedinte. Dar un preşedinte care spune lucrurilor pe nume ar face foarte bine”, a spus ea. „Slujba noastră este să creăm o viziune a dreptăţii şi a iubirii atât de puternică încât să depăşească forţele urii, nedreptăţii şi fricii”.

După ce a scris „A Return to Love”, un bestseller lansat în 1992, Marianne Williamson a fost adesea invitată în emisiunile lui Oprah Winfrey pentru a oferi sfaturi de dezvoltare personală. În urmă cu patru ani, această femeie excentrică, cu o voce gravă, a mai concurat deja cu Joe Biden, precum şi pe alţi douăzeci de candidaţi la nominalizarea Partidului Democrat.În timpul primelor dezbateri, a fost remarcată prin discursuri lirice asupra puterii „iubirii”, denunţând „forţa psihică întunecată” a lui Donald Trump. Dar ea nu a reuşit să crească în sondaje, rămânănd la 0,3% din intenţiile de vot şi s-a retras.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.