Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, joi, că Marea Britanie are planuri de a construi 8 centrale nucleare până în 2050, de a stimula producţia de energie regenerabilă şi de a profita în continuare de rezervele naţionale de petrol şi gaze pentru a ajuta Marea Britanie să îşi reducă dependenţa de energia importată din Rusia în urma invaziei ruse în Ucraina, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a anunţat noua strategie la trei săptămâni după ce a afirmat că statele occidentale au făcut o ”greşeală teribilă” fiindcă nu au reuşit să renunţe la energia importată din Rusia după anexarea Peninsulei Crimeea de către preşedintele rus Vladimir Putin în 2014.

Obiectivul este construirea a 8 noi reactoare nucleare până în 2050, triplând, astfel, producţia de energie nucleară din Regatul Unit la 24 gigawaţi, sau un sfert din cererea de electricitate proiectată.

În plus, strategia vizează o creştere de 10 ori a producţiei de energie electrică din parcuri eoliene offshore.

Guvernul britanic a anunţat, de asemenea, o nouă rundă de licenţe pentru proiectele de petrol şi gaze din Marea Nordului, precizând că aceşti combustibili vor fi esenţiali pentru securitatea energetică a Marii Britanii şi vor reprezenta un fel de tranziţie la energie regenerabilă cu emisii scăzute de carbon. Alte elemente includ promovarea energiei solare şi creşterea producţiei de hidrogen pentru utilizarea în celulele de combustibil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.