Sute de persoane au aprins joi seara lumânări în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în atentatul terorist de la Westminster. Autorităţile londoneze au oprit circulaţia, iar aglomerata intersecţie a căzut în linişte în timp ce voluntarii împărţeau lumânări printre cei care au venit să comemoreze cele trei persoane decedate şi să-şi arate sprijinul pentru cele 40 de persoane rănite în atentat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei 40 de răniţi se numără cetăţeni din 11 ţări ale lumii, după ce Khalid Masood a condus o maşină închiriată în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist britanic în curtea Parlamentului.

Un grup de bărbaţi musulmani au ridicat o pancartă cu mesajul ”iubire pentru toţi, ură pentru nimeni” în mijlocul mulţimii din piaţa Trafalgar.

”Aceste evenimente nu au nicio legăturăc cu vreo religie... ăsta este pur şi simplu terorism”, a declarat Ali Raza, un tânăr musulman care studiază în Londra.

Un alt londonez a susţinut că a fost tulburat de moartea poliţiştului Keith Palmer, întrucât acesta lucrează pentru Poliţia Metropolitană.

”M-am tulburat puternic ieri, atunci când am auzit că unul dintre noi a fost atacat, aşa că m-am gândit să vin aici pentru a-mi demostra solidaritatea faţă de toate persoanele implicate”, a declarat Gary Hunnam (28 de ani).

Un alt bărbat ţinea o pancartă cu mesajul ”Londra nu va fi niciodată înfrântă. Noi stăm ca unul şi suntem uniţi”.

În Trafagar au fost prezenţi ministrul de Interne, Amber Rudd, şi primarul Londrei, Sadiq Khan.

Cei doi politicieni s-au adresat mulţimii şi au păstrat un minunt de tăcere înainte de încheierea evenimentului.

Primarul Khan a susţinut că londonezii nu vor fi niciodată intimidaţi de terorism şi a condamnat atentatul de la Westminster.

”Inimile noastre sunt alături de rudele şi prietenii poliţistului Keith Palmer, Aysha Frade şi Kurt Cochran, precum şi de toate persoanele rănite în atentat”, a precizat primarul Londrei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.