Primele estimări ale rezultatelor referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la UE vin din partea YouGov, care arată un avans de patru puncte procentuale pentru tabăra pro-UE. Sondajul YouGov este singurul care a prezis cu exactitate rezultatele ultimelor alegeri legislative din Marea Britanie, atunci când nimeni nu se aştepta la o victorie imensă a conservatorilor, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sondajului online, 52% dintre respondenţi au declarat că au votat pentru ca Marea Britanie să rămână în blocul comunitar, în vreme ce 48% au ales ieşirea din UE.

După publicarea estimărilor YouGov, liderul UKIP Nihel Farage a susţinut că victoria ar putea să revină celor care au votat pentru rămânerea în UE.

De asemenea, lira sterilină s-a ridicat pe piaţa financiară ca urmare a publicării primelor estimări, care indică că Marea Britanie va rămâne în UE şi nu va face un salt în întuneric, aşa cum spunea premierul David Cameron.

Un număr record de 46,5 milioane de cetăţeni britanici au fost chemaţi la urne începând cu ora locală 7.00 (9.00 ora României)

Miza referendumului britanic este una colosală, iar în cursul acestei zile mai mulţi lideri europeni de stat au intervenit pentru ultima oară pentru a le cere britanicilor să aleagă un viitor alături de blocul comunitar. De asemenea, politicienii britanici din cele două tabere au declarat că se aşteaptă la o victorie clară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.