Autorităţile britanice au dezvăluit că Salman Abedi s-a plimbat timp de câteva ore cu un dispozitiv explozibil asupra sa pe străzile din Manchester, înainte de a detona bomba în mijlocul mulţimii care părăsea un concert al cântăreţei americane Ariana Grande. Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa pe 22 mai, în urma atentatului sinucigaş de la Manchester Arena, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au precizat că atacatorul sinucigaş nu făcea parte dintr-o reţea teroristă mai complexă, dar alte persoane ar fi putut să ştie de planurile sale de a se detona la Manchester Arena.

Căpitanul Russ Jackson a precizat că ar putea să urmeze alte arestări, întrucât au existat persoane care aveau informaţii despre planurile lui Abedi.

Peste 250 de persoane au fost rănite în urma exploziei, iar rănile variază de la paralizie şi membre amputate, până la răni interne sau faciale.

Abedi s-a plimbat timp de câteva ore, cu o bombă asupra sa, pe străzile din metropola Manchester.

Însă, autorităţile britanice nu cred că atacatorul sinucigaş avea altă ţintă în minte în afară de Manchester Arena.

Explozia a avut un impact devastator şi a săpat un crater în podeaua de beton din pasajul care făcea legătura dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

Jackson a confirmat că anchetatorii britanici vor să-l interogheze pe fratele mai mic al atacatorului sinucigaş, care este în custodia forţelor speciale antiterorism de la Tripoli.

Abedi nu a lăsat niciun mesaj scris sau video în care să-şi explice acţiunile de la Manchester Arena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.