Viceprim-ministrul Marii Britanii, Dominic Raab, a respins încă o dată solicitările Ucrainei ca NATO să impună o zonă de excludere în spaţiul aerian al Ucrainei, afirmând că ar risca să extindă războiul peste graniţele statului ucrainean, plasând alianţa militară în conflict direct cu forţele ruse, potrivit The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dominic Raab a declarat, marţi, pentru Sky News că Marea Britanie face eforturi să îl convingă pe Vladimir Putin să îşi schimbe poziţia.

Astfel, Marea Britanie colaborează cu alte state pentru amplificarea sancţiunilor şi pentru a investiga crimele de război din timpul conflictului. „Nu vom impune o zonă de excludere a zborului pentru că ne-ar pune într-o poziţie în care ar trebui să asigurăm respectarea sa prin doborârea avioanelor ruseşti”, a spus Raab, într-un interviu pentru Sky.

Declaraţiile au venit după ce preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a solicitat NATO să impună o zonă de excludere totală a zborului pentru avioanele, elicopterele şi rachetele ruseşti.

Ministerul Apărării al Regatului Unit a anunţat, marţi, că Rusia nu a reuşit să câştige controlul asupra spaţiului aerian din Ucraina. Aşadar, Rusia a fost nevoită să apeleze la operaţiuni de noapte pentru a-şi reduce pierderile. Forţele ruse „au făcut puţine progrese” în avansarea spre capitală, Kiev, în ultimele 24 de ore, probabil din cauza dificultăţilor logistice, a spus ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.