Reprezentanţii Cartierului General al Comunicaţiilor Guvernului (GCHQ) din Marea Britanie au emis o declaraţie prin care neagă orice implicare a agenţiei de spionare a comunicaţiilor în presupusele interceptări de la Trump Tower. Reacţia agenţiei britanice vine la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale americane a lansat o acuzaţie în acest sens, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

GCHQ a explicat că asemenea acuzaţii sunt ”absurde, complet ridicole şi ar trebui să fie ignorate”.

Preşedintele Donald Tump a acuzat la începutul lunii administraţia Obama că ar fi interceptat ilegal comunicaţiile de la Trump Tower.

”Teribil! Tocmai am descoperit că Obama m-a «interceptat» în Trump Tower chiar înainte de victorie. Nu s-a găsit nimic. Asta este mccarthism!”, a scris liderul american într-un mesaj postat pe Twitter, referindu-se la urmărirea din anii '50 a activiştilor şi simpatizanţilor comunişti din Statele Unite.

Obama a dezminţit vehement aceste acuzaţii, iar republicanii şi democraţii din Senat şi Camera Reprezentanţilor nu au descoperit nicio dovadă care să sprijine acuzaţiile controversate lansate de Trump.

Iniţial, un fost judecător american a susţinut că britanicii de la GCHQ ar putea să fie implicaţi în interceptarea comunicaţiilor de la Trump Tower.

”Trei surse din agenţiile de informaţii au confirmat pentru FOX News că preşedintele Obama a ieşit în afara lanţului de comandă. El nu s-a folosit de NSA, el nu a apelat la CIA, el nu a utilizat FBI sau Departamentul de Justiţie, ci mai degrabă GCHQ”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer.

Donald Trump a sugerat miercuri că vor fi publicate în curând mai multe informaţii în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora Barack Obama ar fi ordonat interceptarea comunicaţiilor de la Trump Tower.

“Cred că veţi găsi nişte chestiuni foarte interesante ieşind la suprafaţă în următoarele două săptămâni”, a spus liderul de la Casa Albă.

De asemenea, el a insistat că “interceptarea acoperă multe lucruri”.

Sean Spicer a declarat că preşedintele nu se referea neapărat la interceptări atunci când făcut această acuzaţie pe Twitter.

”Cred că nu există îndoieli cu privire la (faptul că în) administraţia Obama au avut loc acţiuni de supraveghere şi alte activităţi în alegerile din 2016. Preşedintele a folosit cuvântul interceptări între ghilimele, referindu-se, în mare, la supraveghere şi alte activităţi”, a explicat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.

”Interceptare” este o activitate de supraveghere clar definită, care implică interceptarea unei ”linii telefonice sau telegrafice cu scopul de a obţine informaţii”, potrivit dicţionarului Merriam-Webster.

Spicer a mai declarat că Trump se referea la administraţia Obama în mare - şi că nu l-a acuzat pe Obama de o implicare personală - atunci când a scris pe Twitter ”Obama a pus să mi se «intercepteze liniile» în Trump Tower”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.