Guvernul Marii Britanii se pregăteşte să publice joi detalii ale legii ”marii abrogări”, care vor demonsta cum plănuiesc guvernanţii să scoată normele, regulamentele şi legile europene din legislaţia Regatului Unit după Brexit. De asemenea, miniştrii britanici au promis o tranziţie stabilă în care legislaţia va pune capăt supremaţiei judecătorilor de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marea Abrogare” va include mii de legi europene în legislaţia Marii Britanii.

De asemenea, publicarea acestor detalii vine la doar o zi după declanşarea procesului formal de retragere a ţării din Uniunea Europeană.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Premierul May a declarat că invocarea articolului 50 ”reprezintă un moment istoric şi nu există nicio cale de întoarcere”. De asemenea, aceasta a avertizat că eşecul obţinerii unui acord va slăbi lupta comună de combatere a infracţiunilor şi terorismului, dar această ameninţare nu a fost primită bine de ţările UE.

Negociatorul PE, Guy Verhofstadt, a spus că nu va accepta nicio încercare de a negocia comerţul pe baza securităţii.

”Încerc să fiu un gentleman, deci nu utilizez şi nici nu mă gândesc la cuvântul şantaj atunci când vorbesc cu o femeie”, a precizat Verhofstadt.

Parlamentul de la Londra va putea să amendeze, abroge sau îmbunătăţească legile, după ce acestea sunt transpuse în legislaţia bitanică prin ”Marea Abrogare”.

Însă, unii miniştri ar putea să aibă puterea de a schimba legi fără aprobarea Parlamentului.

Legea ”Marii Abrogări” va face Marea Britanie o naţiune ”independentă şi suverană”, după cum a spus în repetate rânduri premierul Theresa May.

Aceasta va abroga în principal Legea Comunităţilor Europene, care spune că legislaţia UE este superioară celei din Marea Britanie şi va asigura retragerea din jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Legea ”Marii Abrogări” va intra în vigoare a doua zi după finalizarea procesului de Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.