Prim-ministrul David Cameron le-a mulţumit, printr-un mesaj publicat pe Twitter, alegătorilor britanici care au votat în favoarea rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană. Declaraţia premierului vine după închiderea urnelor şi după ce primele estimări au indicat un avans de patru puncte procentuale pentru tabăra pro-UE, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mulţumesc celor care au votat pentru a păstra Marea Britanie ami puternică, mai sigură şi mai bună în Europa - aşa cum o fac şi miile de oameni care au participat la campania pro-UE pe întreg teritoriul ţării”, a scris Cameron pe Twitter.

Însă, primele estimări ale YouGov indică un avans de patru puncte procentuale pentru tabăra pro-UE, iar liderul UKIP, euroscepticul Nigel Farage, a recunoscut posibila victorie a taberei care a militat pentru rămânerea în blocul comunitar.

Un număr record de 46,5 milioane de cetăţeni britanici au fost chemaţi la urne începând cu ora locală 7.00 (9.00 ora României)

Miza referendumului britanic este una colosală, iar în cursul acestei zile mai mulţi lideri europeni de stat au intervenit pentru ultima oară pentru a le cere britanicilor să aleagă un viitor alături de blocul comunitar. De asemenea, politicienii britanici din cele două tabere au declarat că se aşteaptă la o victorie clară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.