Guvernul a recunoscut că este probabil ca al treilea vot privind acordul Brexitului să aibă loc săptămâna viitoare, în uma presiunii din partea parlamentarilor pentru mai multă claritate privind următorii paşi în proces, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kwasi Kwarteng, ministrul adjunct al Brexitului, a evitat iniţial întrebările parlamentarilor din Camera Comunelor, privind momentul în care ar putea avea loc votul.

Însă în urma repetării unor întrebări ale parlamentarilor conservatori şi laburişti, el a declarat ulterior că se aşteaptă ca votul să aibă loc săptămâna viitoare.

Parlamentarul laburist David Hanson a declarat că există o lume „în afara acestei camere care ar dori să ştie când se va vota”.

Kwarteng a răspuns: „Guvernul intenţionează să organizeze un vot săptămâna viitoare”.

De asemenea, săptămâna viitoare va avea loc schimbarea legislaţiei necesare pentru modificarea datei Brexitului, însă Kwarteng nu a oferit detalii: „Nu voi spune în această vineri exact momentul când va avea loc acest vot”.

Separat, guvernul a informat că aprobarea amânării Brexitului din partea UE depinde de organizarea votului săptămâna viitoare. Data exactă nu a fost stabilită, însă cel mai probabil va avea loc marţi sau miercuri pentru ca parlamentarii să aibă timp să aprobe modificarea legislaţiei pentru a schimba data de 29 martie.

„Ideea este să aibă loc acest vot când considerăm că avem o şansă reală de succes. Din ce am înţeles din noaptea trecută, amânarea până pe 22 mai depinde de câştigarea votului săptămână viitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui May.

May se va întâlni cu miniştrii în Downing Street şi apoi va petrece weekendul lucrând la Chequers, reşedinţa sa de vacanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.