Marea Britanie nu a luat o decizie finală privind folosirea echipamentelor companiei chineze de telecomunicaţii Huawei în reţeaua sa 5G, a informat ministrul Securităţii Ben Wallace marţi, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Guvernul nu a ajuns la o concluzie privind gestionarea infrastructurii care ar putea să fie exploatată de state pentru a ne spiona, această analiză este în desfăşurare”, a precizat Wallace pentru BBC Radio.
 
„Ne ascultăm aliaţii, ne ascultăm partenerii europeni. Dacă vrem să oferim acces pe piaţa noastră, trebuie să precizăm că există reguli”, a adăugat Wallace.
 
Preşedintele american Donald Trump se află într-o vizită de stat în Marea Britanie şi este aşteptat să îi transmită premierului britanic Theresa May că Regatul Unit nu ar trebui să permită Huawei să contribuie la reţeaua 5G a ţării din cauza îngrijorărilor de securitate. 
 
Washingtonul susţine că echipamentele Huawei ar putea fi folosite de guvernul chinez pentru spionaj şi a avertizat toţi aliaţii să interzică gigantul chinez de telecomunicaţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.