Liderul euroscepticilor UKIP, Nigel Farage, a susţinut vineri dimineaţă, într-un mesaj postat pe Twitter, că speră ca zorii zilei să aducă independenţa în Marea Britanie. Declaraţia lui Farage vine după ce rezultatele centralizate din jumătate de circumscripţii indică un avans de trei puncte procentuale pentru ieşirea din UE, scrie Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum îndrăznesc să visez că zorii zilei vor veni peste un Regat Unit independent”, a scris Farage pe Twitter.

Mai mult, Nigel Farage insistă că 23 iunie ar putea să rămână în istorie drept ziua în care Marea Britanie şi-a recâştigat independenţa.

Anterior, liderul euroscepticilor a fost dezamăgit de primele estimări şi a susţinut că se aşteaptă la o victorie fragilă a taberei pentru rămânerea în blocul comunitar.

De asemenea, Farage a explicat că schema de înregistrare a votanţilor folosită de executiv ar putea să fie învinuită pentru eventuala înfrângere suferită de tabăra pro-Brexit.

Liderul UKIP a susţinut că indiferent de rezultatele referendumului, euroscepticii au reuşit să câştige războiul pentru că au determinat consultarea poporului şi au adus pe agenda publică problema imigraţiei.

”Am fost demonizat pentru mai bine de un deceniu pe tema imigraţiei. Însă acum dezbaterea a fost scoasă diun dulap şi nimeni nu va mai reuşi să ascundă problema”, a declarat liderul euroscepticilor.

Nigel Farage şi-a încheiat discursul cu bine cunoscutul slogan: ”Ne vom recăpăta ţara, independenţa şi vom prelua controlul asupra frontierelor noastre”.

Mai mult, liderul UKIP a precizat că prietenii săi din sistemul financiar i-au explicat că sondajele indică o victorie pentru tabăra pro-UE, care a militat pentru rămânerea în blocul comunitar.

Primele estimări după închiderea urnelor au venit din partea YouGov, singura companie de sondare a opiniei care a prezis cu acurateţe rezultatele legislativelor din 2015.

Însă, după centralizarea voturilor din peste jumătate din circumscripţiile britanice, tabăra pro-Brexit are un avnas de trei puncte procentuale.

Miza referendumului britanic este una colosală, iar în cursul acestei zile mai mulţi lideri europeni de stat au intervenit pentru ultima oară pentru a le cere britanicilor să aleagă un viitor alături de blocul comunitar. De asemenea, politicienii britanici din cele două tabere au declarat că se aşteaptă la o victorie clară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.