În timp ce britanicii numără voturile referendumului privind statutul Regatului Unit în UE, câteva centre de numărare au păstrat un moment de reculegere în memoria parlamentarei laburiste Jo Cox, care a fost ucisă, în urmă cu o săptămână, atunci când făcea campanie pro-UE în propria circumscripţie electorală din nordul Angliei, scrie Daily Mirror.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile de la centrul regional de numărare a voturilor din Leeds au păstrat un moment de reculegere în memoria lui Jo Cox, la circa o oră şi jumătate de la închiderea urnelor.

Leefs este unul dintre cele 11 centre regionale de numărare şi este responsabil de centralizarea voturilor din Yorkshire şi Humber.

Imediat după momentul de reculegere, cei prezenţi au aplaudat-o pe Jo Cox în absenţă.

Jo Cox este prima parlamentară ucisă după 1990. Până joi, Ian Grow a fost ultimul dintr-o serie de politicieni omorâţi de grupările teroriste nord-irlandeze.

Poliţia din West Yorkshire a refuzat deocamdată să discute posibilul motiv din spatele atacului, în pofida informaţiilor potrivit cărora bărbatul arestat în acest dosar, Tommy Mair, în vârstă de 52 de ani, ar fi un simpatizant al mişcărilor de extremă-dreapta.

Cox era căsătorită cu managerul de campanie Brendan Cox şi avea două fiice. Ea îşi împărţea timpul între locuinţa sa din circumscripţia electorală pe care o reprezenta în Parlament şi locuinţa amenajată pe o barcă de pe râul Tamisa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.