Liberal Democraţii din Marea Britanie au ales-o pe Jo Swinson dreptul noul lider al partidului luni, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Swinson, în vârstă de 39 de ani, a obţinut aproximativ 48.000 de voturi, învingându-l pe Ed Davey, care a obţinut 28.000 de voturi din voturile membrilor de partid. Swinson va prelua astfel conducerea liberal democraţilor, un partid centrist anti-Brexit care are 12 locuri dintre cele 650 ale parlamentului britanic.

Partidul Conservator este aşteptat să îl numească pe Boris Johnson dreptul noul lider şi premier britanic marţi. Johnson a promis că va scoate Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, „cu sau fără acord”.

Însă viitorul Brexitului este în pericol, Johnson neavând o majoritate clară care să îl susţină în parlament.

Swinson, prima femeie care conduce liberal democraţii, şi-a construit campania prin a portretiza Partidul Liberal Democrat ca fiind gruparea pe care o pot susţine toţi cei care se opun Brexitului.

„Credem că cel mai bun viitor pentru Marea Britanie este ca membră a Uniunii Europene şi de aceea, ca lider al vostru, voi face tot ce pot pentru a opri Brexitul”, a afirmat ea după publicarea rezultatelor.

Conform sondajelor, susţinerea faţă de liberal democraţi a crescut în ultimele luni în contextul în care criza Brexitului se apropie de al patrulea an.

În mai, liberal democraţii s-au clasat pe poziţia secundă la alegerile europarlamentare iar mai devreme în aceeaşi luni au câştigat sute de locuri la alegerile locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.