Peste 21.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Anglia şi Ţara Galilor, arată date publicate marţi de Biroul Naţional brtianic de Statistică (ONS) - un bilanţ care include decese în afara mediului spitalicesc şi care face din regat a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ONS, 21.284 de persoane au murit din cauza virusului până la 17 aprilie - cu 52% mai mulţi morţi decât cele 13.917 de decese înregistrate la această dată în spitale şi anunţate de Guvern la 18 aprilie.

În total 7.316 morţi au fost înregistrate în perioada respectivă în aziluri de bătrâni britanice, precizează ONS.

Prin adăugarea acestor decese, bilanţul britanic îl depăşeşte pe al Franţei - care include morţile în aziluri de bătrâni - şi pe al Spaniei, însă rămâne sub cel al Italiei, a doua cea mai îndoliată ţară din lume, după Statele Unite.

La 17 aprilie, Franţa înregistra 18.681 de la 1 martie, Italia 22.745, iar Spania 19.478 de morţi din cauza SARS-CoV-2, apărut în China la sfârşitul anului trecut şi care s-a răspândir în peste 200 de ţări din lume.

Scoţia - care îşi publică separat statisticile - a anunţat luni 1.262 de decese din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.