Suspendarea parlamentului rămâne o opţiune pentru a asigura că Brexitul are loc pe 31 octombrie, susţine fostul ministru al Brexitului Dominic Raab, în ciuda criticilor venite de la alţi candidaţi în cursa pentru conducerea Partidului Conservator, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cred că este puţin probabil să fie necesar acest lucru. Este mult mai dificil acum pentru parlament să intre într-o acţiune de sabotare a unui guvern care este hotărât să părăsească UE până la sfârşitul lui octombrie”, a precizat Raab într-un interviu pentru BBC.
 
Majoritatea parlamentarilor se opun părăsirii UE fără niciun acord iar ministrul Finanţelor Philip Hammond a declarat sâmbătă pentru postul american CNBC că posibilitatea unui Brexit fără acord „este foarte scăzută”.
 
Totuşi, există o presiune semnificativă pentru candidaţii la conducerea Partidului Conservator să asigure părăsirea UE pe 31 octombrie după ce partidul a suferit o înfrângere categorică la alegerile europarlamentare de la sfârşitul lui mai în faţa Partidului Brexitului, gruparea eurosceptică condusă de Nigel Farage.
 
Raab a declarat că doreşte să păstreze toate opţiunile pe masă pentru a pune presiune pe UE să accepte un termen limită pentru aşa-zisa „soluţie de rezervă” care pentru a preveni controale la graniţa dintre Irlanda de Nord şi Irlanda, ţine Marea Britanie într-o uniune vamală cu UE pe o perioadă nedeterminată.
 
„Este un test de curaj aici şi dacă ceilalţi candidaţi nu pot să îşi arate determinarea de a ne scoate din UE până pe 31 octombrie în concursul pentru conducere, ce şanse au ei la negocierile de la Bruxelles?”, a afirmat Raab.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.