Ministrul britanic de Interne Priti Patel a anunţat că a cerut Twitter şi Instagram să explice de ce comentariile antisemite ale rapperului Wiley au rămas pe platformele sale de socializare atât de mult timp, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wiley este investigat de poliţie din cauza unor comentarii publicate vineri pe conturile sale de socializare, în care afirmă că evreii i-au exploatat în mod sistematic pe artiştii de culoare din industria muzicală.

”Postările antisemite ale lui Wiley sunt dezgustătoare”, a afirmat Patel pe Twitter.

“Nu ar fi trebuit să rămână atât de mult timp pe Twitter şi Instagram şi le-am cerut o explicaţie completă. Companiile de media socială trebuie să ia măsuri mult mai rapid pentru a elimina o astfel de ură dezgustătoare de pe platformele lor”, a scris Patel.

Un purtător de cuvânt al Facebook, companie care deţine Instagram, a spus: ”Ura nu îşi are locul pe Instagram. Am şters conţinutul care încalcă politicile noastre de pe acest cont şi am blocat accesul la acesta timp de şapte zile”.

Twitter a şters unele comentarii antisemite de pe contul lui Wiley. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Wiley, în vârstă de 41 de ani, al cărui nume real este Richard Cowie, a lansat în 2012 un single care s-a plasat pe primul loc şi a avut alte câteva melodii aflate între primele 10 hituri, la categoria de muzică grime, echivalentul rap-ului în Marea Britanie. Wiley a primit o distincţie din partea guvernului britanic în 2018, pentru contribuţia adusă muzicii.

Managerul de muzică John Woolf a anunţat că nu îl va mai reprezenta pe artist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.