Autorităţile britanice au avertizat luni dimineaţă că pertubările şi întârzierile feriboturilor britanice care pleacă spre coastele franceze ar putea să se prelungească timp de mai multe săptămâni, în vreme ce cozile kilometrice de la portul Dover s-au micşorat peste noapte, după ce şoferii britanici au petrecut până la 20 de ore, pe o vreme caniculară, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Kent a anunţat luni că traficul a revenit la un nivel normal, după ce şoferii au stat la cozi interminabile în timpul weekend-ului, ca urmare a măsurilor de securitate suplimentare implementate de grănicerii francezi.

Reprezentanţii Portului Dover au precizat că luni dimineaţă nu mai existau cozi la intrarea spre feriboturi, însă şoferii ar trebui să rezerve mai mult timp pentru orice călătorie.

Mai mult, şoferii britanici au fost sfătuiţi să se informeze înainte de a porni în orice călătorie şi să aibă în autovehicule alimente şi apă în cantităţi suficiente.

Între timp, autorităţile britanice au explicat că întârzierile lungi şi cozile interminabile din timpul weekend-ului au fost cauzate de un număr ridicat de turişti, precum şi de controalele suplimentare introduse de grănicerii francezi, ca urmare a ultimelor atentate teroriste.

Franţa rămâne în stare de urgenţă după atacul terorist din Nisa, soldat cu moartea a 84 de persoane şi rănirea altor 303, iar măsurile de securitate au fost ridicate la toate frontierele.

Reprezentanţii Portului Dover susţin că echipa de grănicieri francezi nu avea suficient personal la dispoziţie încă de vineri, atunci când au apărut primele probleme. La un anumit moment, un singur poliţist francez de frontieră era disponibil pentru a controla sute de autobuze, iar fiecare control dura circa 40 de minute. Întârzierile au persistat duminică, în timp ce un număr ridicat de turişti a continuat să se îndrepte spre portul Dover.

Mai mulţi grănicieri britanici au fost trimişi în cursul nopţii de sâmbătă pentru a oferi asistenţă controlorilor francezi, deşi aceştia nu au putut să controleze paşapoartele şi s-au ocupat cu verificarea autovehiculelor.

Artera A20 a fost închisă timp de mai multe ore, pentru ca poliţiştii şi voluntarii să poată distribui sticle cu apă celor care s-au blocat în cozile kilometrice de la Dover, pe o vreme caniculară. Între timp, accesul la autostradă a fost redeschis.

Poliţia Kent avertizează că întârzierile se vor repeta în următoarele săptămâni, ca urmare a traficului intens al turiştilor şi a controalelor suplimentare impuse de partea franceză. Turiştii şi-au petrecut chiar şi noaptea în autovehicule, iar mai multe familii au rămas fără alimente şi apă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.