Ben Wallace a declarat că va demisiona din funcţia de secretar al apărării la următoarea remaniere a cabinetului, după patru ani de activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a declarat pentru Sunday Times că nu va candida la următoarele alegeri generale, dar a exclus posibilitatea de a pleca "prematur" şi de a declanşa alegeri parţiale.

Wallace a fost secretar al apărării sub trei prim-miniştri şi a jucat un rol de mare importanţă în răspunsul Regatului Unit la războiul din Ucraina.

Surse au declarat pentru BBC că se aşteaptă la următoarea remaniere în septembrie.

Wallace a declarat că renunţă la politica din cauza impactului pe care a l-a avut asupra familiei sale.

Confirmarea planurilor sale vine după zile de speculaţii că se gândeşte să părăsească guvernul.

Săptămâna trecută, prim-ministrul a dezminţit comentariile lui Wallace, în care acesta sugera că Ucraina ar trebui să arate mai multă "recunoştinţă" pentru sprijinul militar pe care i l-a acordat.

Ales în Parlamentul britanic timp de 18 ani, Ben Wallace este cel mai longeviv ministru al Apărării de la Winston Churchill încoace, preluându-şi postul în 2019 după ce a fost ministrul pentru Securitate al Theresei May. El este singurul ministru cu un portofoliu de rang înalt care a rămas în funcţie în ultimele trei guverne: cel al aliatului său Boris Johnson, guvernul de scurtă durată al lui Liz Truss şi, în cele din urmă, cel al lui Rishi Sunak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.