Şeful Poliţiei din Manchester, Ian Hopkins, a anunţat miercuri după-amiază că autorităţile britanice anchetează existenţa unei posibile reţele teroriste în urma atentatului terorist de la Manchester Arena, potrivit Reuters şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este extrem de clar că investigăm în acest moment existenţa unei reţele”, a declarat comisarul-şef Ian Hopkins.

De asemenea, acesta a precizat că autorităţile britanice conduc în acest moment mai multe raiduri antiteroriste în zona metropolitană Manchester.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 119 au fost rănite, după ce atacatorul sinucigaş Salman Abedi s-a detonat luni noaptea într-un foaier care făcea legătura dintre Manchester Arena şi Gara Victoria, în timp ce mulţimile de fani plecau de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande.

Printre persoanele ucise în atac se numără şi o poliţistă britanică, care nu lucra în acel moment şi a mers împreună cu familia la concertul de la Manchester Arena.

Marea Britanie a ridicat noaptea trecută la ”critic” gradul ameninţării teroriste, ceea ce înseamnă că un atac este acum iminent, iar măsuri de securitate suplimentare au fost luate în întreaga ţară prin operaţiunea Tempere.

Operaţiune Tempere este un plan de urgenţă, care permite unei forţe militare de 5.000 de soldaţi să-i înlocuiască pe poliţişti în protejarea unor zone din Marea Britanie.

Anterior, surse din autorităţile britanice au dezvăluit că sunt căutaţi presupuşi complici ai atacatorului sinucigaş, inclusiv suspecţi care ar fi participat la realizarea bombei, întrucât anchetatorii nu cred că tânărul Salman Abedi avea expertiza necesară pentru a fabrica o bombă cu şrapnel precum cea detonată la Manchester Arena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.