Guvernul britanic a anunţat miercuri că va finanţa un proiect în valoare de 2 milioane de lire steriline privind ridicare unei bariere de beton de-a lungul căii de acces în portul francez Calais, pentru a-i descuraja pe migranţii care încearcă să urce în remorcile tirurilor cu destinaţia Marea Britanie, scrie The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Măsurile noastre de securitate din port urmează să fie îmbunătăţite cu un nou echipament. Vom începe în curând ridicarea acest nou zid masiv. Am ridicat gardul, iar acum ridicăm şi un zid”, a anunţat ministrul Imigraţiei, Robert Goodwill.

Proiectul noului zid urmăreşte ridicarea a două bariere paralele pe ambele părţi ale căii de acces pentru autocamioane şi autovehicule de transport în portul francez din Calais. Ridicarea zidului vizează descurajarea migranţilor care încearcă să se strecoare în remorcile tirurilor cu destinaţia Marea Britanie. Măsura vine după ce ridicare unui gard de sârmă ghimpată nu a produs rezultatele aşteptate în ceea ce priveşte evitarea incidentelor la intrarea în portul francez.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Asociaţia Transportului de Marfă a criticat măsura, susţinând că reprezintă o irosire a banilor contribuabililor britanici. În schimb, reprezentanţii asociaţiei britanice a transportatorilor de marfă au recomandat întărirea securităţii de-a lungul drumurilor adiacente.

Grănicerii britanici au oprit doar anul trecut 84.088 de migranţi care au încercat să intre ilegal în portul Calais.

Între timp, comisarul francez Patrick Visser-Bourdon a susţinut că în luna iunie au fost înregistrate 22.000 de tentative ale migranţilor de a intra pe calea de acces spre port.

Luni, principala cale de acces spre port a fost blocată de tirişti, poliţişti, sindicalişti, comercianţi şi fermieri francezi, care au cerut demolarea imediată a taberei de migranţi din apropiere, cunoscută sub numele de ”jungla” din Calais.

De asemenea, autorităţile franceze au anunţat că au început procesul de demolare a taberei de migranţi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.