Comisia Naţională pentru Infrastructură (NIC) din Marea Britanie a publicat miercuri un raport care demostrează că britanicii au acces la o reţea 4G cu o acoperire mai proastă decât în ţări precum România, Peru, Panama şi Albania. Directorul NIC s-a plâns că starea proastă a reţelei de comunicaţii are un impact negativ asupra mediului de afaceri din Regatul Unit, transmite The Investment Observer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marea Britanie este pe locul 54 în lume în ceea ce priveşte acoperirea 4G, iar utilizatorul comun poate să acceseze reţeaua 4G doar în jumătate de timp. Reţeaua noastră este mai proastă decât în România şi Albania, Panama şi Peru. Drumurile şi căile ferate se simt ca nişte deşerturi digitale, chiar şi în centrele oraşelor noastre pot exista zone în care este imposibil să te conectezi la internet”, a declarat Andrew Adonis.

Directorul NIC a atras atenţia că reţeaua 5G este dezvoltată, dar aceasta nu va putea să fie accesată până în 2020.

Adonis a atras atenţia că britanicii au probleme atunci când încearcă să acceseze reţeaua 4G în trenuri sau pe autostrăzi.

”5G este viitorul - ultrarapid şi ultrasigur, are potenţialul să ne schimbe viaţa şi economia în moduri pe care nici nu putem să le imaginăm astăzi. Dar Marea Britanie este momentan pe banda lentă a dezvoltării digitale”, a declarat directorul Comisiei Naţionale de Infrastructură.

Companiile Everything Everywhere şi BT Mobile nu au primit permis luna trecută aprobare pentru a obţine acoperire 4G, pentru a nu afecta competiţia de pe piaţa telefoniei mobile din Marea Britanie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.