Andrea Leadsom şi-a dat demisia din funcţia de ministru însărcinat cu Relaţia cu Parlamentul susţinând că nu crede că abordarea guvernului Marii Britanii va livra Brexitul, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leadsom, care a sugerat că se aşteaptă să candideze la conducerea Partidului Conservator, şi-a publicat scrisoarea de demisie după ce May a rezistat presiunii de a demisiona.

Ea este unul dintre miniştrii care sunt nemulţumiţi cu cele 10 concesii din noul acord propus de May.

Miniştrii au fost nemulţumiţi în mod special de propunerea lui May de a organiza un nou referendum privind Brexitul.

În scrisoarea sa de demisie publicată pe Twitter, Leadsom a afirmat că a acceptat în trecut „compromisuri inconfortabile” privind Brexitul, însă a continuat: „Nu mai cred că abordarea noastră va livra rezultatul referendumului”.

Ea a menţionat patru motive: faptul că planul lui May nu va duce la o „Marea Britanie cu adevărat suverană”; un al doilea referendum va diviza ţara; ideile recente privind Brexitul „nu au fost analizate suficient sau aprobate de miniştri”; diviziunile dintre miniştri „au dus la distrugerea responsabilităţii colective”.

Leadsom a adăugat: „Ştiu că sunt alegeri mâine şi mulţi conservatori au lucrat din greu pentru a ne susţine candidaţii. Am luat în considerare cu atenţie momentul deciziei însă nu îmi pot îndeplini datoria de lider al Camerei Reprezentanţilor mâine, de a anunţa un proiect de lege cu noi elemente la care mă opun”.

Scrisoarea, în care May este lăudată pentru „integritatea şi determinare”, se încheie printr-un apel la premier să „ia deciziile corecte în interesul ţării, al guvernului şi al partidului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.