Aproape 300 de ucraineni au fost respinşi în timp ce încercau să treacă în Marea Britanie din Calais, Franţa. Numărul este aproape acelaşi cu totalul vizelor ucrainene emise până acum de Ministerul de Interne, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţi refugiaţi caută să treacă graniţa din Franţa în Marea Britanie prin portul Calais.

Aproximativ 589 de persoane au ajuns acolo de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, potrivit subprefectului Calais, Véronique Deprez-Boudier. Ea a spus că 286 au fost respinşi de autorităţile britanice.

Unii ucraineni din Calais au declarat pentru BBC că de o săptămână aşteaptă pentru o programare ca să obţină viză de reunire a familiei. Dar Ministerul de Interne insistă că centrele de solicitare a vizelor din Europa au programări disponibile săptămâna aceasta.

„Este important să construim o echipă mai organizată care să ajute aceşti oameni să obţină o viză aici”, a declarat Deprez-Boudier pentru BBC News.

Aproximativ 17.700 de persoane au solicitat să vină în Regatul Unit prin programul Schema Familiei Ucrainene şi au fost eliberate 300 de vize.

Luni, premierul britanic Boris Johnson a declarat că Marea Britanie este o „ţară foarte generoasă”, dar a vrut să menţină controale asupra celor care sosesc aici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.