Marea Britanie a început să emită paşapoarte care nu au menţiunea Uniunea Europeană, schimbare care survine în contextul discuţiilor cu privire la Brexit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Paşapoartele bordo pe coperta cărora nu se află cuvintele Uniunea Europeană au fost puse în circulaţie la 30 martie”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne. În comunicat se menţionează că paşapoartele pe care este scris Uniunea Europeană vor continua să fie emise pentru o scurtă perioadă, pentru a se epuiza stocurile. Prezenţa sau absenţa menţiunii Uniunea Europeană nu afectează capacitatea de a călători a deţinătorului paşaportului.

Retragerea menţiunii, simbolică, a provocat reacţii împărţite pe reţelele de socializare. “Este bine de ştiut. Trebuie să îmi reţnnoiesc paşaportul şi sunt nerăbdător să văd această menţiune canceroasă dispărând de pe paşaportul meu”, a notat @Garrood.

“Suntem încă în Uniunea Europeană. De ce nu reflectă asta noul meu paşaport?”, a scris @SpinHBarone.

Vineri, premierul britanic Theresa May a cerut o amânare a Brexitului până la 30 iunie 2019, într-o scrisoare pe care i-a trimis-o vineri preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, care a sugerat, la rândul său, o amânare ”flexibilă” de până la 12 luni.

Brexitul, prevăzut iniţial la 29 martie, a fost deja amânat cel mai devreme la 12 aprilie, în speranţa ca tratatul retragerii să fie ratificat în Parlament până atunci.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.