Manifestaţii violente au izbucnit la Paris, unde protestatarii furioşi au ieşit în stradă după ce preşedintele francez în exerciţiu, Emmanuel Macron, a câştigat al doilea mandat prezidenţial, duminică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele francez Emmanuel Macron a reuşit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în faţa rivalei sale, Marine Le Pen, candidata de extremă dreapta, obţinând 58,55 la sută din totalul voturilor exprimate duminică, conform rezultatelor oficiale.

Rezultatul alegerilor a reuşit să provoace un val de uşurare în Europa.

Cu toate acestea, nu departe de Piaţa Republicii, locul în preşedintele ales a susţinut discursul victoriei în centrul Parisului, imaginile au arătat ciocniri violente între poliţişti şi protestatari.

Un clip înfăţişează sute de poliţişti care atacă protestatarii la unison – în timp ce se aud fluierături puternice, ţipete şi sticle sparte.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.