Mii de persoane au manifestat, duminică, în mai multe oraşe din Rusia, împotriva unui proiect de creştere a vârstei de pensionare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Moscova, au protestat peste 6.000 de persoane, la apelul Partidului Comunist.

“Organizăm astăzi manifestaţii în toată Rusia împotriva acestei reforme nemiloase”, s-a adresat mulţumii Ghenadi Ziuganov, lider al Partidului Comunist.

El a propus ca, în locul creşterii vârstei de pensionare, mai degrabă banii pentru buget să provină de la oligarhi.

O altă manifestaţie dim Moscova, organizată de alt partid, a reunit aproximativ 1.500 de protestatari.

Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe ale Rusiei, între care Novosibirsk şi Vladivostok.

Miercuri, într-un discurs transmis în direct de televiziunea rusă, preşedintele Vladimir Putin a vorbit despre reforma legii pensiilor, prezentând-o ca o necesitate financiară. Însă el a propus ca vârsta de pensionare a femeilor să fie 60 de ani, nu 63 de ani, cum este proiectul guvernului. În prezent, femeile pot ieşi la pensie în Rusia la vârsta de 55 de ani.

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, Putin a confirmat propunerea guvernului, cea ca vârsta de pensionare să crească de la 60 de ani la 65 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.