Sute de mii de oameni au manifestat, duminică, la Madrid, pentru susţinerea sistemului public de sănătate din regiunea capitalei spaniole, afectat în ultimele luni de lipsa de personal şi de resurse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii, între care şi numeroşi angajaţi din sistemul sanitar, au defilat din diverse puncte ale capitalei către zona primăriei, scandând şi afişând mesaje de genul: “Sănătatea nu se vinde, se apără!”.

Prefectura susţine că s-au strâns 250.000 de manifestanţi. Organizatorii manifestaţiei afirmă că s-au adunat aproape un milion de oameni.

Protestatarii au cerut ca guvernul regional să aloce mai multe resurse şi au acuzat-o pe şefa guvernului regional că favorizează sistemul privat, în detrimentul celui public.

Este a treia manifestaţie de amploare organizată în ultimele trei luni la Madrid, după cele din 13 noiembrie şi din 15 ianuarie, la care au participat sute de mii de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.