Aproximativ 200 de persoane au participat,sâmbătă după-amiază, la o manifestaţie în apropiere de Vatican, pentru a cere adevărul despre dispariţia, în urmă cu 40 de ani, a unei adolescente, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emanuela Orlandi, în vârstă de 15 ani la acea vreme, şi al cărei tată lucra la Vatican, a dispărut după un curs de muzică în centrul Romei, pe 22 iunie 1983. De atunci, cazul a dat naştere mai multor teze, nu s-au dovedit niciodată, şi nu a încetat să-i fascineze pe italieni, pe fundalul unor teorii ale conspiraţiei care implică serviciile secrete, mafia, înaltele autorităţi ale Vaticanului şi masoneria.

„Niciun stat, şi cu atât mai puţin Biserica, nu poate justifica criminalitatea”, era scris pe unul dintre bannerele de la această manifestaţie organizate de Pietro Orlandi, fratele celei dispărute, după anunţul de marţi de către Vatican a deschiderii unei anchete în acest caz. .

„Poate că ei (Vaticanul) au înţeles că a sosit momentul să pună un punct. Mi-aş dori să fie punctul final. Este pentru prima dată când au deschis o anchetă cu privire la răpirea Emanuelei, un cetăţean al Vaticanului”, a declarat Pietro Orlandi presei.

„Am fost întotdeauna convins că Vaticanul ştie, că ei sunt conştienţi, că cei trei papi (Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea şi Francisc - n.r.) ştiu şi că ar putea exista responsabilităţi în interiorul Vaticanului, cu ajutorul unor persoane din exterios”, a spus el.

Solidaritatea oamenilor prezenţi „este forţa care m-a împins să merg înainte în toţi aceşti ani”, a adăugat Orlandi.

Această dispariţie a făcut obiectul unui documentar din 2022 de pe Netflix în care fratele Emanuelei susţine că Papa Francisc i-ar fi spus: „Ea este în rai”, dând de înţeles – conform familiei – că Vaticanul ştie ce s-a întâmplat cu fata.

Documentarul, în care mărturii confirmă teza răpirii, dă cuvântul şi unei prietene a adolescentei care afirmă că Emanuela i-ar fi mărturisit că a fost „enervată” de avansurile sexuale ale unui apropiat al Papei Ioan Paul al II-lea în Grădinile Vaticanului, cu câteva zile înainte de dispariţia sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.