Cel puţin 36 de persoane au fost arestate şi mai mulţi poliţişti răniţi, sâmbătă, la Londra, în timpul manifestaţiilor care au adunat mii de persoane contra lockdown-ului impus de pandemia de Covid-19, a indicat Poliţia londoneză, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea celor arestaţi au fost reţinuţi pentru încălcarea carantinei, a precizat Poliţia. De la începutul lui ianuarie, locuitorii capitalei britanice şi din alte regiuni din Anglia au avut interdicţie să iasă din case, cu excepţia unui număr limitat de deplasări.   

Manifestaţia, care a început în Hyde Park, a continuat în centrul Londrei. După care, un grup de protestatari a revenit în parc de unde au lansat proiectile către poliţişti. 

"Mai mulţi au fost răniţi ca urmare a acestor atacuri ţintite", a indicat, într-un comunicat, comisarul adjunct Laurence Taylor, care a coordonat operaţiunile de menţinere a ordinii. "Este total inacceptabil şi trist că agenţii care trebuie să aplice regulamentul, care a fost făcut să ne protejeze, să devină victime ale acestor atacuri", a adăugat el. 

Poliţia londoneză a fost criticată dur săptămâna trecută după o intervenţie în forţă la o adunare neautorizată în memoria unei tinere a cărei moarte a stârnit multă emoţie în Marea Britanie.                

Sâmbătă, în jur de 60 de parlamentari britanici au semnat un apel lansat de asociaţiile de apărare a drepturilor, în care estimează că interzicerea manifestaţiilor "este inacceptabilă şi probabil ilegală". 

Restricţiile anti-coronavirus sunt în vigoare în Anglia de la începutul lui ianuarie. În faţa unei ameliorări a situaţiei sanitare, premierul britanic Boris Johnson a promis să le relaxeze iar stricta carantină ar trebui să fie ridicată la sfârşitul lunii.     

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.