Peste o mie de “veste galbene” au manifestat pentru scurt timp, sâmbătă, în faţa sediului AFP, la Paris, scandând în special sloganuri împotriva mass-media, fără violenţă, informează agenţia France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniţi de pe Champs-Elysees, loc devenit tradiţional pentru protestatari, manifestanţii purtând veste galbene s-au oprit în faţa sediului AFP. Ridicându-şi privirile către birourile agenţiei, mai mulţi dintre ei au huiduit AFP şi au făcut gesturi obscene sau şi-au ridicat pumnii, în timp ce le adresau insulte jurnaliştilor.

După aproximativ jumătate de oră, interval în care unii manifestanţi au luat cuvântul şi alţii au afişat pancarte cu mesaje anti-Macron, protestatarii au plecat către primăria Parisului.

“Vestele galbene” se află în Franţa la a opta sâmbătă de manifestaţii prin care denunţă politica fiscală şi socială a guvernului. Protestatarii acuză mass-media de colaborare cu guvernul. De la startul manifestaţiilor, mai mulţi jurnalişti au fost agresaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.