Manevrele militare de două zile lansate de China în jurul Taiwanului s-au încheiat, a anunţat, vineri seară, televiziunea oficială chineză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manevrele au durat joi şi vineri, aşa cum era prevăzut, a precizat organul oficial al Armatei Populare de Eliberare.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat, sâmbătă, că 46 de avioane militare chineze au traversat vineri linia mediană a strâmtorii Taiwan, care servea drept frontieră neoficială, deşi China afirmă că nu o recunoaşte.

China consideră Taiwanul ca fiind una dintre provinciile sale, pe care nu a reuşit încă să o reunească cu teritoriul său de la sfârşitul războiului civil şi de la venirea la putere a comuniştilor în 1949. În ultimii ani, Beijingul şi-a intensificat ameninţările şi presiunile politice, economice şi militare asupra Taiwanului.

Beijingul şi-a lansat manevrele la trei zile după ce Lai Ching-te a depus jurământul în calitate de preşedinte al Taiwanului pentru un mandat de patru ani.

Într-un discurs rostit luni cu ocazia învestirii sale, Lai Ching-te a cerut Beijingului să înceteze să mai facă ameninţări şi a declarat că niciunul dintre cele două teritorii de o parte şi de alta a Strâmtorii nu este "subordonat celuilalt", comentarii denunţate de China.

Lai Ching-te, care consideră că doar poporul taiwanez îşi poate decide viitorul, a propus în trecut un dialog cu China, fără succes.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.