Mama Melaniei Trump, Amalija Knavs, a murit marţi, la vârsta de 78 de ani, în urma unei boli îndelungate, anunţă pe reţele de socializare fosta Primă Doamnă, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starea sănătăţii lui Amalija Knavs era evocată de la începutul lui ianuarie, după ce fosta Primă Doamnă nu a apărut alături de doţul său, Donald Trump, de Revelion şi Anul Nou, în Florida.

Donald Trump a retezat speculaţiile pe această temă şi a anunţat sec că soţia sa se afla la căpătâiul soacrei sale, evocând o situaţie ”foarte dificilă”.

Melania Trump a confirmat marţi pe X dispariţia tristă a mamei sale.

”Cu multă tristeţe anunţ moartea mamei mele mult iubite, Amalija. Amalija Knavs era o femeie puternică, care se comporta întotdeauna cu graţie, căldură şi demnitate. Ea era devotată soţului său, fiicelor sale, nepoţilor şi strănepoţilor săi. Ea ne va lipsi dincolo de raţiune şi vom continua să-i onorăm moştenirea”, scrie Melania Trump.

Melania Trump, despre care se spune că este uneori însingurată şi că se înconjoară doar de un cerc foarte restrâns de apropiaţi, nu şi-a părăsit nicodată părinţii.

În timpul mandatului lui Donald Trump, ei s-au instalat la etajele superioare ale Casei Albe. Ei au urmat-o apoi pe fiica lor la Mar-a-Lago, reşedinţa de lux din Florida a fostului preşedinte republican, care deţine un apartament în Trump Tower, la New York, unde Melania locuieşte în prezent,

Donald Trump a onorat, pe reţeaua sa de socializare, Truth Social, pe tonul său, memoria soacrei sale.

”Este o noapte foarte tristă pentru toată familia Trump!! Melania este o mamă magnifică, iar Amalija tocmai a zburat la cer. A fost o femeie incredibilă, care ne va lipsi!”, a scris el.

NATURALIZATĂ ÎN 2018

Amalija Knavs şi soţul său Viktor, ambii de origine slovenă, au fost naturalizaţi americani în august 2018, în cadrul unui proces prin care cetăţeni adulţi îşi pot ajuta rudele să obţină un card verde şi statul de rezident permanent. Melania i-a susţinut atunci.

Această naturalizare i-a făcut pe observatori să reacţioneze, după ce Donald Trump s-a pronunţat împotriva acestui acces facil la naturalizare al străinilor şi a cerut să i se ”pună capăt”, scrie The New York Times (NYT).

”Oameni vin aici şi îşi aduc toată familia. Asta poate fi diabolic”, scria pe Twitter miliradarul.

O COPILĂRIE MODESTĂ

Amalija Knavs, născută în 1945, a crescut în Austria şi Slovenia.

Angajată mai întâi să recolteze ceaşpă în ferma familiei, ea a început apoi să muncească într-o fabrică de haine pentru copii, din 1964 în 1997.

O croitoreasă talentată, ea i-a transmis fiicei sale Melania, care avea să devină manechin, pasinunea faţă de modă.

”Mama mea, elegantă şi muncitoare, Amalija, m-a făcut să descopăr moda şi frumuseţea”, declara ea într-un discurs la Convenţia Naţională Republicană (RNC) în 2016.

”Tatăl meu, Viktor, mi-a insuflat pasiunea faţă de afaceri şi călătorii. Integritatea lor, compasiunea lor şi inteligenţa lor se reflectă încă, azi, asupra mea şi asupra dragostei mele faţă de familie şi faţă de America”.

Amalija Knavs îl lasă în urma sa pe soţul său, pe Melania Trump, pe sora acesteia Ines Knauss şi pe nepotul său Barron, fiul lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.