Doi fraţi au fost condamnaţi la 40 de ani de închisoare fiecare pentru uciderea, în 2017, a jurnalistei malteze anticorupţie Daphne Caruana Galizia, în prima zi a procesului lor de vineri, la La Valletta, scirie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George şi Alfred Degiorgio au fost condamnaţi pentru fabricarea, plantarea şi detonarea bombei care a ucis-o pe jurnalista de 53 de ani în maşina sa.

Fraţii Degiorgio au fost pregătiţi anul trecut să implice un fost ministru în schimbul unei graţieri, care în cele din urmă le-a fost refuzată. George Degiorgio a mărturisit deja asasinatul pentru prima dată în timpul unui interogatoriu din iulie, numindu-l „doar afaceri”. Ambii bărbaţi au fost acuzaţi de crimă şi conspiraţie criminală. Un al treilea bărbat implicat în crimă, Vincent Muscat, a pledat vinovat anul trecut şi a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Omul de afaceri bogat suspectat că a ordonat crima, Yorgen Fenech, nu a fost încă judecat. Neagă orice implicare.

Moartea lui Daphne Caruana Galizia a provocat scandal în ţară, ducând în special la demisia, în ianuarie 2020, a premierului Joseph Muscat, acuzat că a încercat să-şi acopere prietenii şi aliaţii politici.

Potrivit unei anchete publice, ale cărei rezultate au fost publicate în 2021, statul maltez poartă o parte din responsabilitatea pentru uciderea jurnalistei în special pentru că a creat un „climat de impunitate” pentru cei care au vrut să o reducă la tăcere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.