Premierul Federaţiei Malaysia, Najib Razak, a declarat marţi dimineaţă că ambasadorul nord-coreean a dat dovadă de o ”diplomaţie nepoliticoasă”, atunci când a comentat investigaţia autorităţilor malaeze cu privire la asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului Kim Jong-un, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Declaraţia ambasadorului a fost una complet deplasată. A fost o lipsă de politeţe diplomatică. Dar Malaysia îşi va apăra poziţia”, a spus Najib.

Ambasadorul Kang Chol a susţinut că nu poate să aibă încredere în ancheta autorităţilor malaeze cu privire la moartea lui Kim Jong Nam, întrucât acestea colaborează cu sud-coreenii pentru a arunca vina pe regimul de la Phenian.

O adevărată dispută diplomatică a izbucnit între Malaysia şi Coreea de Nord în urma asasinării lui Kim Jong Nam, după ce autorităţile malaeze au anunţat că nu au de gând să predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean până ce nu vor primi o mostră de ADN din partea familiei Kim. 

Kuala Lumpur a anunţat inclusiv rechemarea amabsadorului malaez de la Phenian, după ce diplomaţii nord-coreeni au pus presiuni pentru a opri efectuarea unei necropsii şi au cerut eliberarea imediată a cadavrului lui Nam. 

Între timp, diplomaţii nord-coreeni au respins drept absurdă solicitarea unei probe ADN, susţinând că au dreptul să ceară eliberarea oricărui cadavru, atât timp cât persoana decedată avea un paşaport emis de către Phenian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.