Autorităţile malaeze au înregistrat mai multor tentative de intrare prin efracţie, care au vizat doar în ultimele zile morga unde este ţinut trupul lui Kim Jong Nam. De asemenea, persoanele implicate în aceste tentative au vizat în mod special să obţină acces în camera unde este ţinut fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu există informaţii despre suspecţii implicaţi în încercările de intrare prin efracţie de la morgă, însă diplomaţii nord-coreeni au încercat să oprească necropsia lui Kim Jong Nam şi au insistat ca trupul cetăţeanului nord-coreean să fie predat regimului de la Phenian.

”Ştim că au existat tentative de intrare prin efracţie în morga spitalului. Am fost nevoiţi să luăm precauşii. Nu vom permite nimănui să pătrundă în morgă”, a declarat comandantul de poliţie Khalid Abu Bakar.

Sute de membri ai forţelor speciale malaeze au fost desfăşuraţi pentru a păzi morga unde este ţinut Kim Jong Nam.

O adevărată dispută diplomatică a izbucnit între Malaysia şi Coreea de Nord în urma asasinării lui Kim Jong Nam, după ce autorităţile malaeze au anunţat că nu au de gând să predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean până ce nu vor primi o mostră de ADN din partea familiei Kim. 

Kuala Lumpur a anunţat inclusiv rechemarea ambasadorului malaez de la Phenian, după ce diplomaţii nord-coreeni au pus presiuni pentru a opri efectuarea unei necropsii şi au cerut eliberarea imediată a cadavrului lui Nam. 

Între timp, diplomaţii nord-coreeni au respins drept absurdă solicitarea unei probe ADN, susţinând că au dreptul să ceară eliberarea oricărui cadavru, atât timp cât persoana decedată avea un paşaport emis de către Phenian.

Ambasadorul Kang Chol a susţinut că nu poate să aibă încredere în ancheta autorităţilor malaeze cu privire la moartea lui Kim Jong Nam, întrucât acestea colaborează cu sud-coreenii pentru a arunca vina pe regimul de la Phenian.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.