Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu afirmă, în mesajul transmis de Ziua Internaţională a Copilului, că viitorul lumii este în mâinile copiilor, referindu-se şi la summitul Comunităţii Politice Europene care începe joi la Chişinău, unde se va discuta despre cum pot fi readuşe şi menţinute pacea şi securitatea în Europa, astfel încât copiii să aibă un viitor neumbrit de ameninţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Cei mai importanţi cetăţeni ai planetei Pământ sunt copiii. Viitorul lumii este în mâinile copiilor. Dar viitorul copiilor este în mâinile noastre şi acest viitor începe azi. Azi, la summitul Comunităţii Politice Europene discutăm despre cum putem readuce şi menţine pacea şi securitatea pe continentul nostru, astfel încât să oferim copiilor noştri un viitor neumbrit de ameninţări”, afirmă Maia Sandu în mesaj.

Ea afirmă că suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită, în care fiecare copil e liber să creeze şi să-şi realizeze visele şi potenţialul.

Republica Moldova găzduieşte joi un eveniment fără precedent în istoria sa: aproape 50 de lideri din Europa se reunesc pentru al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, un for de discuţii creat anul trecut după invazia Rusiei în Ucraina vecină. Este un semn de susţinere pentru fosta republică sovietică şi pentru Ucraina vecină, în timp ce Kievul se pregăteşte să lanseze o contraofensivă împotriva forţelor ruseşti de ocupaţie. Cu atât mai mult, acest summit care se desfăşoară într-o regiune pe care Moscova obişnuia să o considere în sfera sa de influenţă este un deget simbolic vârât în ochii lui Vladimir Putin, un semn al angajamentului colectiv al Europei de a-şi da mâna în faţa agresivităţii ruse, scrie POLITICO.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.