Mai mulţi soldaţi ruşi au ajuns în Venezuela pentru a discuta despre o cooperare militară, după cum anunţă presa rusă, iar Kremlinul respinge cererea preşedintelui american Donald Trump ca Rusia să se retragă din ţara sud-americană, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Soldaţii ruşi se află în Venezuela în vederea unei cooperări militare, însă nu au venit cu scopul de a participa la operaţiuni militare, conform agenţiei ruse Interfax care face referire la declaraţii ale ataşatului militar al Venezuelei la Moscova în acest sens.
 
Kremlinul a respins joi cererea preşedintelui american Donald Trump de a se retrage din Venezuela şi a informat că acţiunile sale de acolo sunt legale aşa cum au fost stabilite cu guvernul legitim de la Caracas, a scris agenţia RIA.
 
Trump, care a primit-o miercuri în Biroul Oval pe Fabiana Rosales, soţia liderului opoziţiei venezuelene Juan Guaido, ”Prima Doamnă a Venezulei” potrivit Casei Albe, a cerut retragerea trupelor ruse trimise în weekend în această ţară, fără să excludă vreo opţiune în a obţine plecarea acestora.
 
”Rusia trebuie să plece”, a declarat preşedintele Statelor Unite, adresându-se presei, în Biroul Oval, în prezenţa lui Fabiana Rosales.
 
Aproximativ 100 de militari ruşi au sosit în weekend la Caracas, la bordul a două avioane aparţinând Forţelor aeriene ruse.
Potrivit Washingtonului, este vorba despre membri ai forţelor speciale şi în domeniul securităţii informatice.
 
Îndemnat să spună cum intenţionează să convingă Moscova să-şi recheme detaşamentul, Trump a răspuns ”vom vedea. Toate opţiune sunt posibile”.
 
Statele Unite, care reclamă ferm plecarea de la putere a lui Nicolas Maduro, l-au recunoscut, împreună cu alte aproximativ 50 de ţări. pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.