Mai mulţi congresmeni republicani au fost şocaţi de comentariile dure lansate de preşedintele Trump la adresa moderatoarei Mika Brzezinski şi nu s-au sfiit să afirme că asemenea atacuri personale sunt nepotrivite pentru Casa Albă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am auzit că emisiunea cu ratinguri proaste @Morning_Joe vorbeşte rău despre mine (nu vă mai uitaţi)”, a scris miliardarul într-un mesaj postat pe Twitter.

De asemenea, preşedintele a susţinut că ”nebuna Mika cu un IQ mic” şi ”psihopatul Joe” au insistat să-l viziteze în perioada Anului Nou la Mar-a-Lago.

”Ea sângera rău din cauza unui lifting facial. Am zis nu!”, a completat Trump.

Brzezinski a răspuns cu un atac personal, postând o reclamă de pe o cutie de cereale şi sugerând că miliardarul american are mâini mici, o glumă adeseori exploatată de show-urile de comedie din SUA.

”Desigur că nu văd acest comentariu drept potrivit. Ceea ce încercăm să facem aici este să îmbunătăţim tonul şi politeţea dezbaterii. Desigur că aşa ceva nu ajută”, a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan.

Alţi parlamentari republicani i-au cerut public miliardarului să oprească asemenea atacuri personale.

”Te rog opreşte-te. Asta nu este normal şi este sub demnitatea funcţiei tale”, a scris senatorul republican Ben Sasse într-un mesaj postat pe Twitter.

Republicanul Lindsey Graham a susţinut că declaraţiile preşedintelui reprezintă tot ce este rău în politica din Statele Unite.

”Asta nu este okay. Este pur şi simplu inacceptabil. Trebuie să cerem mai multe de la oamenii care sunt în asemenea poziţii, de la oameni ca mine sau ca preşedintele... Ar trebui doar să apreciem dacă preşedintele ar putea să coopereze cu noi pentru realizarea unor lucruri bune pentru poporul american şi ar lăsa asemenea comentarii pentru propria persoană”, a scris Lyn Jenkins.

În timpul campaniei electorale, miliardarul american a fost un invitat frecvent la emisiunea Morning Joe de pe MSNBC.

De asemenea, matinalul a fost acuzat că-i dă un tratament favorabil lui Donald Trump.

Însă, relaţia dintre miliardar şi cei doi moderatori s-a răcit considerabil după ce emisiunea a început să-l prezinte într-un mod mai puţin favorabil pe Trump.

Calomniile preşedintelui american sunt mult mai remarcabile având în vedere că Scarborough şi Brzezinski au declarat în luna mai că Donald Trump s-a oferit să îi cununeze la Mar-a-Lago.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.