Autorităţile corsicane au intervenit luni pentru a calma o altercaţie iscată de portul vălului islamic, după ce mai mulţi părinţi au încercat să blocheze accesul unor femei musulmane într-o şcoală de asistente din localitatea Bonifacio, situată la peste 130 de kilometri de capitala Ajaccio, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii şi elevii şcolilor publice franceze nu pot purta simboluri religioase în interiorul instituţiilor de învăţământ, însă legea nu se aplică în cazul părinţilor.

Tensiunile dintre comunitatea musulmană şi localnicii francezi s-au intensificat în sudul Franţei, în special după atentatul terorist de pe promenada din Nisa, care a lăsat în urmă 86 de morţi şi peste 300 de răniţi.

Altercaţia a avut loc în timp ce elevii francezi începeau prima zi de şcoală.

Părinţii corsicani, care le-au blocat calea femeilor musulmane, s-au declarat furioşi pentru că elevii nu pot purta cruci creştine în şcoală, însă vălul islamic este acceptat în unele cazuri.

Până la 30 de localităţi franceze au impus interdicţii pentru portul costumului de baie burkini, însă magistraţii supremi au hotărât renunţarea la asemenea interdicţii care încalcă libertăţile garantate de constituţie.

Luna trecută, doi localnici corsicani şi trei bărbaţi de origine africană au fost răniţi în urma unei altercaţii pe o plajă din localitatea Sisco. Autorităţile corsicane au susţinut că cei trei bărbaţi de origine africană voiau să blocheze accesul pe respectiva plajă.

Franţa a introdus în urmă cu mai bine de un deceniu o interdicţie privind purtarea vălului islamic sau a altor simboluri religioase în instituţiile publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.