Autorităţile de la Moscova au decis să impună o interdicţie de intrare în Federaţia Rusă pentru mai mulţi oficiali de rang înalt din Republica Moldova ca măsură de răspuns la reducerea personalului Ambasadei ruse la Chişinău, informează un comunicat publicat de Ministerul rus de Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cine sunt oficialii moldoveni care au primit interdicţie de a intra în Rusia. Reacţia MAE de la Chişinău: „Republica Moldova rămâne ferm angajată în contracararea acţiunilor destabilizatoare”

Potrivit comunicatului, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a i se comunica oficial protestul Rusiei faţă de de decizia „nejustificată” a Chişinăului oficial de a reduce drastic numărul de angajaţi ai misiunii diplomatice ruse în Republica Moldova.

„S-a subliniat că acest pas neprietenos duce la distrugerea în continuare a relaţiilor ruso-moldoveneşti, care se află deja într-o criză profundă din cauza acţiunilor părţii moldoveneşti”, precizează comunicatul Ministerului rus de Externe.

Ambasadorul Darii a fost informat că, în chip de măsură asimetrică de retorsiune, unui număr de oficiali moldoveni le este refuzată intrarea în Federaţia Rusă.

Comunicatul MAE rus nu precizează cine sunt oficialii moldoveni care au primit interdicţie de intrare.

CITEȘTE ȘI 45 de diplomaţi şi membri ai personalului Ambasadei Rusiei au părăsit Republica Moldova la bordul unei aeronave trimise special

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.