Mai multe rachete au lovit vineri dimineaţa un hotel de lux din capitala libiană Tripoli. Guvernul libian, recunoscut internaţional, a dat vina pentru atac pe forţele din est care încearcă să preia controlul oraşului, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Interne a publicat fotografii cu o cameră afectată de atacul de la hotelul Rixos. La acest hotel se întâlnesc parlamentarii care se opun ofensivei demarate de trupele loiale generalului Khalifa Haftar.

Armata Naţională Libiană a generalului Haftar încearcă să preia controlul asupra oraşului Tripoli de la începutul lui aprilie, însă nu a reuşit să treacă de soldaţii guvernului libian.

Luptele au avut loc până acum în suburbiile sudice ale oraşului însă hotelul Rixos este mult mai aproape de centrul oraşului, în apropiere de fosta reşedinţă a lui Muammar Gaddafi,  înlăturat de la putere în 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.