Autorităţile mexicane au anunţat luni după-amiază că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în două atacuri armate care au vizat cluburile de noapte din staţiunea turistică Playa del Carmen, situată la doar 63 de kilometri de populara destinaţie internaţională Cancun. Se pare că atacatorii înarmaţi au vizat două cluburi de noapte, în care turiştii participau la ultima noapte a festivalului de muzică electronică BPM, transmit The Telegraph şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre atacatorii necunoscuţi a început să tragă printr-o fereastră deschisă a clubului de noapte Blue Parrot din Plata del Carmen. Această staţiune turistică este extrem de populară în rândul turiştilor străini, precum şi alte destinaţii de pa coasta peninsulei Yucatan.

Martorii susţin că patru sau cinci persoane şi-au pierdut viaţa în atac, însă nu există nicio confirmare din partea autorităţilor cu privire la numărul de victime.

Imaginile video de pe reţelele sociale îi surprinde pe oamenii panicaţi, care încearcă să fugă din incinta clubului de noapte atacat în Playa del Carmen.

Un DJ scoţian a explicat că până la 4-5 persoane au murit şi multe altele şi-au pierdut viaţa în atacul armat din Blue Parrot.

”Este o situaţie extrem de tristă. Încerc să înţeleg ce s-a întâmplat. Gândurile şi condoleanţele mele se îndreaptă spre cei afectaţi”, a scris DJ-ul Jackmaster pe Twitter.

De asemenea, există informaţii despre un al doilea atac armat, care a vizat clubul de noapte The Jungle.

Festivalul BPM este popular în special în rândul turiştilor americani şi britanici, iar în acest an sărbătoarea ediţia cu numărul 10.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.